Nagovor prodekana

Osvojite jezik poslovnežev. S certikatom VŠR vam bo lažje!

“Sem eden tistih, ki so vztrajno trdili, da računovodstvo ne bo nikoli del njihovega življenja. Pa vendar, kot pravi slovenski rek, zarečenega kruha se največ poje in danes si skoraj ne predstavljam dneva, ki ne bi bil povezan z računovodskim ali revizijskim delom.

Prepričan sem, da ima računovodstvo svetlo prihodnost. Poklic računovodje je v razvitih ekonomijah zalo cenjen (računovodja je v hierarhiji podjetja v samem vrhu). Tudi v Sloveniji postaja vedno bolj cenjen in iskan. Dozorelo je spoznanje, da je znanje računovodstva nujen pogoj uspešnosti in poslovne odličnosti. Mogoče prav od tukaj izvira rek »računovodstvo je jezik poslovnežev«.

Prav to pa je tudi eden izmed ključnih razlogov, da smo se odločili oblikovati specializirano visoko šolo za računovodstvo, ki si prizadeva postati ena vodilnih računovodsko finančnih šol ameriško-evropskega tipa v centralni in vzhodni Evropi.

Diplomanti naše šole razpolagajo z bogatim znanjem računovodstva, poslovnih financ in davkov. Njihove strokovne in osebnostne vrline jim omogočajo, da postanejo najtesnejši sodelavci poslovodstva, ki kreativno sodelujejo pri oblikovanju kakovostnih predlogov poslovnih odločitev.

Če ste radovedni, ustvarjalni in vztrajni, smo prava izbira. Naši profesorji, praktiki, ki vsakodnevno opravljajo naloge revizorjev, davčnih svetovalcev, računovodij itd., vam bodo pomagali nadgraditi potrebna teoretična znanja s praktičnimi izkušnjami. Od tod izvira tudi naš slogan »iz prakse za prakso«”.

doc. dr. Branko Mayr
prodekan za kakovost in študijske zadeve