E-UČILNICA | Mala šola SRS | E-INDEKS | URNIK | Akademski koledar

Mag. Darinka Kamenšek

Po diplomi na EPF v Mariboru sem pri 23 letih dobila službo, ki je bila mnogim diplomantom v naši državi sanjska: revizijski asistent v revizijski družbi Abeceda Ptuj.

Res sem se počutila blagoslovljeno in zelo srečno – dokler nisem začela dejansko delati. Bilo je preprosto grozno. Sama nisem mogla dokončati niti ene naloge. Vse je bilo tako novo in izjemno.

Na internetu ni bilo na voljo toliko nasvetov kot danes. Nisem se mogla zanašati na pomoč vrstnikov (vsi zaposleni in vsak na svojem projektu), zato sem se velikokrat do rešitve dokopala sama in jo pred uporabo predebatirala s sodelavci in svojim nadrejenim.

Nisem še znala in mogla pravilno uporabljati Excela (evidence še niso bile dostopne v elektronski obliki) in izgubljala sem se v debelih računovodskih knjigah v velikosti Biblije. Na srečo sem se imela možnost vključiti v izobraževanje za revizorja, kjer sem postopno začela sistematično graditi svoje znanje.

Najbolj grozno pa je bilo to, da so naročniki pričakovali, da revizor pozna odgovore na vsa njihova vprašanja. 

Vprašanja pa so bila težka in zapletena, kajti na enostavna vprašanja so odgovore poznali sami. Moj odgovor je bil torej velikokrat v tem smislu, da je njihovo vprašanje težko in da ga bomo proučili in jim odgovor sporočili naknadno. To pa je pomenilo, da sem v popoldanskem času študirala njihova vprašanja in iskala odgovore, prebirala računovodske standarde in potrebno zakonodajo.

Potrebovala sem leta, veliko podaljšanih delovnikov in skoraj nič prostega časa, da sem prišla tja.

Vse te izkušnje in možnost spoznavanja tako različnih problemov, s katerimi se podjetja srečujejo, so dr. Branka Mayrja, lastnika revizijske družbe Abeceda Ptuj, pripeljali do ideje, da ustanovi Visoko šolo za računovodstvo. Povabil me je, da se pridružim, in v tem sem videla odlično priložnost, da pomagam izobraževati bodoče poslovodne računovodje.

Ko se ozrem nazaj, mi ni žal. Vem pa, da obstaja enostaven način, da se vsega naučimo, pospešimo celoten postopek dela in uživamo v svoji družini in življenju ob uspešni karieri.

Pridružite se nam na Visoki šoli za računovodstvo in finance v obliki študija ali drugih oblikah izobraževanja ali izkoristite možnost enostavnega pridobivanja informacij iz Računovodsko-finančnega portala VŠR.

Sama se bom še naprej trudila, da vam ostanemo zvesti sopotniki v vaši karieri v računovodstvu in financah.

Mag. Darinka Kamenšek

Scroll to Top