E-UČILNICA | Mala šola SRS | E-INDEKS | URNIK | Akademski koledar

NAGOVOR DEKANJE

mag. Darinka Kamenšek 
dekanja 

Po diplomi na EPF v Mariboru sem pri 23 letih dobila službo, ki je bila mnogim diplomantom v naši državi sanjska: revizijski asistent v revizijski družbi Abeceda Ptuj.

Res sem se počutila blagoslovljeno in zelo srečno – dokler nisem začela dejansko delati. Bilo je preprosto grozno. Sama nisem mogla dokončati niti ene naloge. Vse je bilo tako novo in izjemno. 

NAGOVOR PRODEKANA

doc. dr. Branko Mayr
prodekan za kakovost in študijske zadeve in dekan Visoke šole v letih 

“Sem eden tistih, ki so vztrajno trdili, da računovodstvo ne bo nikoli del njihovega življenja. Pa vendar, kot pravi slovenski rek, zarečenega kruha se največ poje in danes si skoraj ne predstavljam dneva, ki ne bi bil povezan z računovodskim ali revizijskim delom.”

“Prepričan sem, da ima računovodstvo svetlo prihodnost. 

Poklic računovodje je v razvitih ekonomijah zelo cenjen (računovodja je v hierarhiji podjetja v samem vrhu). Tudi v Sloveniji postaja vedno bolj cenjen in iskan. Dozorelo je spoznanje, da je znanje računovodstva nujen pogoj uspešnosti in poslovne odličnosti. Mogoče prav od tukaj izvira rek »računovodstvo je jezik poslovnežev«.

Prav to pa je tudi eden izmed ključnih razlogov, da smo se odločili oblikovati specializirano visoko šolo za računovodstvo, ki si prizadeva postati ena vodilnih računovodsko finančnih šol ameriško-evropskega tipa v centralni in vzhodni Evropi.

Diplomanti naše šole razpolagajo z bogatim znanjem računovodstva, poslovnih financ in davkov. Njihove strokovne in osebnostne vrline jim omogočajo, da postanejo najtesnejši sodelavci poslovodstva, ki kreativno sodelujejo pri oblikovanju kakovostnih predlogov poslovnih odločitev.

Če ste radovedni, ustvarjalni in vztrajni, smo prava izbira. Naši profesorji, praktiki, ki vsakodnevno opravljajo naloge revizorjev, davčnih svetovalcev, računovodij itd., vam bodo pomagali nadgraditi potrebna teoretična znanja s praktičnimi izkušnjami. Od tod izvira tudi naš slogan »iz prakse za prakso«.”

Scroll to Top