E-UČILNICA | Mala šola SRS | E-INDEKS | URNIK | Akademski koledar

SEMINARJI Z MOŽNOSTJO
PREIZKUSA

Pridružite se lahko rednim študentom
na predavanjih. Izberite posamezen
predmet in se prijavite.


Pristopite lahko k vsem predmetom študijskih in certificiranih programov:

Študijska programa:

 • Dodiplomski študij računovodstva in financ in
 • Podiplomski študij Forenzične preiskave v financah in računovodstvu

Certificirana programa (izpopolnjevalna izobraževalna programa):

 • Certificiran poslovodni računovodja in
 • Certificiran preiskovalec prevar
Študij 
po meri 
študentov.

Pridružite se ŠTUDENTOM na predavanjih

Za prijavo na seminarje stopite v stik z referatom VŠR

 • Ljubljana: 059 090 960
 • Maribor:  02 229 80 83
 • ali pišite na prijava@vsr.si

IZBERITE SVOJ PROGRAM

V brošuri boste našli primerjave programov glede na:

 • vrednost ECTS točk posameznega študija
 • pridobljene nazive
 • predmetnike 
 • trajanje študija

 

Vsi programi so akreditirani pri NAKVIS-u in zaradi tega so predmeti ovrednoteni z ECTS, kar omogoča priznavanja izpitov med šolami. Pridobjene ECTS točke veljajo 10 let.

Najpogostejša vprašanja in odgovori

Kako pristopim k predmetu?

Izberite posamezen predmet, ki ga želite obiskovati in se pridružite na predavanjih.  Za prijavo nas pokličite v referat ali nam pišite na e-poštni naslov.

Ne želim opravljati izpita, ampak potrebujem samo znanje.
Izberite predmet in se pridružite predavanjem. Po končanem sklopu predavanj NE opravljate izpita, pridobite pa potrdilo o obiskovanju predmeta in seveda znanje. Ne pridobite ECTS.

Želim pridobiti ECTS in narediti izpit
Obiskujete predavanja in prevzamete enake obveznosti,  kot jih imajo študentje: priprava domačih nalog, izdelava seminarske naloge in izpit. V tem primeru pridobite potrdilo o opravljenem izpitu in pridobljeni ECTS tega predmeta.

Zakaj je smiselno, da dobim ECTS točke?
Potrdilo o opravljanem izpitu in število ECTS lahko uveljavljate ob vpisu na kateri koli študij, tako na naši ali na drugih šolah.

Koliko je cena posameznega predmeta?
Cena je odvisna od števila ECTS, ki jih predmet prinaša in smeri študija. Npr. če ima predmet 8 ECTS  je cena predavanja 288,00 EUR za predmet dodiplomskem študiju. (Cena ECTS je 36 EUR)

Če želite opravljati izpit, doplačate 100,00 EUR. Npr. če ima predmet 8 ECTS, je cena predavanja 288,00 EUR + 100,00 EUR opravljanje izpita. Skupaj torej 388,00 EUR.

Koliko bo znašala šolnina na VŠR-ju v primeru, da sem predhodno že poslušal določne izpite (pridobil ECTS), ki bi jih ob vpisu uveljavljal?
Šolnina se zniža v sorazmerju glede na število ECTS, ki bi jih pridobili v rednem študijskem procesu, pod pogojem, da ste tudi opravili izpit. Vrednost 1 ECTS v rednem študijskem programu je na naši šoli 39,71 Torej, če ste pristopili k predmetu in opravili izpit, se vam šolnina zmanjša za vrednost ECTS točk. (Če ima predmet 8 ECTS, se vam šolnina zmanjša za 313,33 EUR)

Ali lahko izpit padem? Kako je s ponavljanjem?
Če na izpitu ne izkažete pričakovanega znanja, lahko padete kot ostali redni študentje. Izpit imate možnost ponavljati in vsak ponoven pristop k izpitu vas stane 100,00 EUR.

Zakaj bi se odločil ta način pridobivanja znanja?
Za študij na naši šoli se odločajo predvsem študentje, ki že redno delajo. Zato lahko reden študij predstavlja preveliko obremenitev. Tak način študija je primeren za tiste, ki bi želeli pri posameznih vsebinah utrditi znanje in si sočasno pripraviti bazo znanja za pridobitev formalne izobrazbe ali certifikata.

Ali pridobljeni ECTS veljajo tako za študij kot certificirane programe?
Tudi certificirani programi, ki jih izvajamo na naši šoli imajo ECTS, zato lahko  uveljavljate izpite tudi za certificirane programe, če ste izbrali predmete, ki so v programu tega certificiranega programa.

Naredil sem tri izpite, kdaj se lahko vključim v študij?
V študij se lahko vpišete v času vpisa in se pridružite ostalim rednim študentom v naslednjem študijskem letu. Če imate npr. opravljene tri izpite, boste v šolskem letu naredili še ostale izpite, ki so predvideni v letniku, v katerega se vpisujete. Napredovanje v višji letnik je v naslednjem študijskem letu, v kolikor ste izpolnili pogoje za napredovanje. Ko se vpišete kot reden študent veljajo za vas enaka pravila kot za ostale študente.

Kdaj se začne študijsko leto?
Študijsko leto se začne  vsako leto v prvem tednu oktobra. Poglejte urnik, vsebine in se nam pridružite.

Študirajte svojem TEMPU!

Če imate še kakšna vprašanja, nas pokličite:

 • Ljubljana: 059 090 960
 • Maribor:  02 229 80 83
 • ali pišite na prijava@vsr.si
Scroll to Top