E-UČILNICA | Mala šola SRS | E-INDEKS | URNIK | Akademski koledar

Sestanek partnerjev v Zagrebu

sos everyone

Partnerji projekta Simulation of Sustainable International Business (S.O.S. IB) smo se po dolgem času ponovno srečali v živo in sicer v Zagrebu, kjer smo bili prisotni vsi ključni udeleženci projekta. Na dvodnevnem srečanju smo se ozrli na dosedanje dosežke, izvedli drugo interno evalvacijo projekta, naredili načrte za prihodnje diseminacijske dejavnosti in prihajajoče dejavnosti za izkoriščanje rezultatov projekta. Zelo kmalu se bodo zainteresirane fakultete, univerze, podjetja, nevladne organizacije itd. lahko udeležili usposabljanj za uporabo našega digitalnega orodja in priprave izobraževalnih simulacij na področju trajnostnega mednarodnega poslovanja. V naslednjih mesecih in letih se bo tako vedno več študentov in študentk učilo o trajnostnem poslovanju na interdisciplinaren, interaktiven in zelo praktičen način.

Na zagrebškem srečanju smo preizkusili tudi prvo različico mobilne igre na isto temo, ki jo bomo v naslednjih tednih nadgradili in aprila testirali še v širšem kontekstu. Konec pomladi pa bo predvidoma na voljo tudi vam!

V naslednjih tednih bomo torej zaključili s testiranjem digitalnega orodja v razredih, ga še zadnjič nadgradili ter se začeli pripravljati na nacionalna in mednarodna usposabljanja. Naši učitelji bodo sodelovali tudi v tretjem in zadnjem krogu intervjujev, ki bodo prispevali k naši longitudinalni študiji o učinkih digitalizacije študijskih procesov na internacionalizacijo malih visokošolskih zavodov. Študija bo splošni in strokovni javnosti predstavljena jeseni letos.

Letos je naše srečanje predhodilo 1. marcu, ko v Bolgariji praznujejo prihod pomladi ali Babo Marto. Celotna ekipa je od bolgarskih partnerjev tako prejela martenice, ki si jih tradicionalno izmenjujejo prijatelji in sorodniki skupaj z željami po dobrem zdravju in sreči. Poskusili smo tudi različne tradicionalne hrvaške jedi in pijače, se popeljali z najkrajšo žičnico na svetu in se sprehodili po ozkih ulicah Gornjega grada – najstarejšega dela Zagreba, ki se razteza med hriboma Kaptol in Gradec.

Vsi se že veselim vrnitve v zimski Zagreb ob koncu leta, ko se bomo še zadnjič srečali v okviru S.O.S IB projekta. Medtem pa se vračamo k delu in upamo, da vas bomo srečali na prihajajočih usposabljanjih!

Vidimo se uskro!

 

Projekt sofinancira Evropska unija v okviru Erasmus+ programa (KA2: sodelovalna partnerstva na področju terciarnega izobraževanja). V njem sodelujejo koordinatorica Visoka šola za računovodstvo in finance VŠR, Veleučilište RRiF, Varna University of Management VUM in hrvaški inštitut IDOP (Institut za za društveno odgovorno poslovanje).

Scroll to Top