E-UČILNICA | Mala šola SRS | E-INDEKS | URNIK | Akademski koledar

S.O.S. IB partnerski sestanek v Bolgariji

IMG_20230308_124049_with logo

Leto po skupnem sestanku v Ljubljani smo se projektni partnerji na mednarodnem Erasmus+ projektu Simulation of Sustainable International Business (S.O.S. IB) sestali v Bolgariji. Tokratni dvodnevni sestanek se je odvijal v organizaciji Varna University of Management (VUM), na njem pa smo partnerji ob pregledu doseženega izvedli tudi prvo notranjo evalvacijo projekta in dela na projektnih rezultatih. Pripravili smo tudi manjšo promocijsko kampanijo, s katero bomo začeli kmalu.

En pomembnejših dogovorov pa je vključeval še načrt naslednjih korakov v razvoju osrednjih projektnih rezultatov, tj. digitalnega orodja in primerov simulacij trajnostnega mednarodnega poslovanja. V naslednjih tednih namreč prehajamo v novo fazo njunega razvoja! Začeli bomo z njunim testiranjem tako med v projekt vključenimi predavatelji kot med nekaterimi študenti iz vseh treh partnerksih držav.

Tokratni sestanek je sovpadel z mednarodnim dnevom žena, zaradi česar smo na ulicah Varne lahko opazovali polno cvetočih šopkov, prav tako pa smo na nekaterih z mladimi cvetovi posejanih drevesih opazili rdečo-bele zapestnice. T.i. martenitsa je okras, ki si ga ob prvomarčevskem praznovanju prihoda pomladi oz. Babe Marte med seboj izmenjujejo prijatelji in sorodniki. Zapestnice, ki so podarjene z željami po dobrem zdravju in sreči, Bolgari obešajo na cvetoča drevesa, ki naznanjajo prihod pomladi. Ali pa jih snamejo, ko zagledajo še eno znanilko pomladi – štorkljo. Sami štorkelj nismo opazili, so nas pa ob Črnem morju neutrudno pozdravljali galebi.

S sestanka smo se vrnili polni energije in novega zagona za prihajajoče izzive pomladnih tednov. Če bo šlo vse po načrtu, bomo lahko jeseni izvedli še
obsežnejše testiranje digitalnega orodja in simulacij v učilnicah projektnih visokošolskih partneric!

Projekt sofinancira Evropska unija v okviru Erasmus+ programa (KA2: sodelovalna partnerstva na področju terciarnega izobraževanja). V njem sodelujejo koordinatorica Visoka šola za računovodstvo in finance VŠR, Veleučilište RRiF, Varna University of Management VUM in hrvaški inštitut IDOP (Institut za za društveno odgovorno poslovanje).  

Scroll to Top