E-UČILNICA | Mala šola SRS | E-INDEKS | URNIK | Akademski koledar

Pozitiven sprejem: Prve ugotovitve o vplivu digitalnih orodij in simulacij na internacionalizacijo malih visokošolskih zavodov

imag1

V okviru projektnega rezultata 4, katerega cilj je oceniti vpliv razvoja digitalnega orodja in simulacijskih primerov na internacionalizacijo vključenih visokošolskih institucij, smo pridobili prva zanimiva spoznanja! Raziskovalci iz VŠR in IDOP so zaključili kodiranje prvega kroga intervjujev s pedagoškimi strokovnjaki, vključenimi v razvoj, in razkrili spekter ravni znanja in spretnosti ob splošno pozitivnem odnosu do pobud za internacionalizacijo in digitalizacijo.

Intervjuji, ki so bili opravljeni tik pred glavno razvojno fazo simulacijskih primerov, zagotavljajo temeljno razumevanje trenutnega okolja. Longitudinalna zasnova študije bo raziskovalcem omogočila spremljanje napredka tudi v prihodnje. Načrtujemo, da bomo po obdobju testiranja digitalnega orodja in njegovih simuliranih primerov izvedli nadaljnje intervjuje, kar bo omogočilo celovito analizo tega, kako tak razvoj vpliva na internacionalizacijo skozi čas. Ta mejnik pomeni pomemben korak naprej pri razumevanju potenciala digitalnih rešitev pri pospeševanju globalnega dosega majhnih visokošolskih zavodov.

 

Projekt sofinancira Evropska unija v okviru Erasmus+ programa (KA2: sodelovalna partnerstva na področju terciarnega izobraževanja). V njem sodelujejo koordinatorica Visoka šola za računovodstvo in finance VŠR, Visoka škola za financijski menadžment RRiF, Varna University of Management VUM in hrvaški inštitut IDOP (Institut za za društveno odgovorno poslovanje).


Scroll to Top