E-UČILNICA | Mala šola SRS | E-INDEKS | URNIK | Akademski koledar

Dogajanje v okviru “Mednarodnega tedena ozaveščanja o prevarah 2020”

VSR-web-bannerji-2

Dogajanje v okviru “Mednarodnega tedena ozaveščanja o prevarah 2020”

16. – 20. november, 2020

Visoka šola za računovodstvo in finance je letos pristopila k mednarodnemu tednu ozaveščanja o prevarah, ki v svetu poteka vsako leto pod okriljem največje svetovne organizacije za boj proti finančnim prevaram, ACFE (Svetovno Združenje preizkušenih preiskovalcev prevar).

Skozi celoten teden potekajo predavanja, webinarji in druge aktivnosti, s katerimi opozarjajo  na finančne prevare, ki posameznike, davkoplačevalce, podjetja in skupnosti letno stanejo na milijarde evrov. Posebna pozornost je posvečena obravnavi finančnega kriminala, pranju denarja in razvoju finančne forenzike. V tednu med 16. in 20. novembrom 2020 se bomo na okroglih mizah, panelih ipd. dogodkih pogovarjali o različnih dejavnostih za spodbujanje usposabljanja in izobraževanja za boj proti prevaram. Tudi konferenco Poslovna forenzika, ki smo jo umestili v Teden ozaveščanja o prevarah.

Cilj Tedna je informiranje javnosti in sodelovanje ključnih deležnikov na področju prevar kot tudi soočanje s problemom in preventivno ravnanje na tem področju.

Posebno pozornost bo namenjena tudi študentom, ki jim bodo na voljo številna predavanja v organizaciji fakultet. Spomladi smo tudi naše študente povabili k izpolnjevanju ankete z naslovom ‘Dojemanje prevar in korupcije ter kriteriji določanja (proti)koruptivnega vedenja študentov v Sloveniji’. Izsledki raziskave bodo tudi letos predstavljeni na Otvoritveni slovesnosti, ki bo v ponedeljek, 16. novembra, na Gospodarski zbornici Slovenije. Še posebej bo zanimiva primerjava rezultatov lanskega in letošnjega leta.

Letošnji dogodek bodo partnersko soustvarjali številni relevantni deležniki, med njimi ugledne organizacije in institucije kot so: Deloitte, Združenje preizkušenih preiskovalcev prevar – ACFE Slovenija, Slovenski državni holding, Računsko sodišče Republike Slovenije, Združenje nadzornikov Slovenije, Združenje bank Slovenije, Gospodarska zbornica Slovenije, Transparency International Slovenia – Društvo Integriteta, SBC – Klub Slovenskih podjetnikov, Združenje IIA – Slovenski inštitut, Tax-Fin-Lex, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru, Visoka šola za računovodstvo in finance ter Delo.

Pobuda uživa tudi podporo Ministrstva za javno upravo, Kapitalske družbe, Evropske banke za obnovo in razvoj ter Evropske investicijske banke.

Še posebej veseli dejstvo, da tudi letošnji Teden poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Pridružite se nam in prispevajte k ozaveščanju in zmanjševanju vpliva prevar in korupcije na slovensko družbo!

(vir: Deloitte)

Scroll to Top