E-UČILNICA | Mala šola SRS | E-INDEKS | URNIK | Akademski koledar

Izkušnja VŠR študenta z Erasmus+ izmenjavo na Hrvaškem

image(1)

Prejšnji mesec je svojo študijsko izmenjavo na Univerzitetnem oddelku za forenzične znanosti Univerze v Splitu zaključil VŠR študent forenzičnih preiskav.

Študent magistrskega študija Forenzične preiskave v financah in računovodstvu, Haris Pivač, se je začetek leta odločil, da si želi nabrati novih izkušenj v tujini in se prijavil na študijsko izmenjavo na partnerski instituciji v Splitu. Ker smo pričeli s pripravami na izmenjavo relativno pozno, smo kljub hitri koordinaciji s splitskim univerzitetnim oddelkom za forenzične znanosti imeli nekoliko več težav pri iskanju nastanitve. Split je namreč precej živahno mesto tudi izven poletne sezone. Na koncu se je vse dobro izteklo in Haris Pivač je s svojo trimesečno izmenjavo začel po načrtih konec februarja.

Ob svojem povratku nam je zaupal, da se je na izmenjavi močno povezal tako s študenti in študentkami, saj so študijske skupine dokaj majhne, kot z nekaterimi predavatelji. Upa, da ga bodo kmalu obiskali v Ljubljani in jim bo lahko povrnil njihovo gostoljubnost. Tudi sicer je zaradi intenzivnega obsega študijskega programa, ki je vključeval tudi obisk nekaterih podjetij in rabo finančnih podatkov dejanskih podjetij ipd., svoje znanje in razumevanje področja okrepil. Izostal pa ni tudi njegov napredek v izražanju v hrvaščini in angleščini. Slednjo je uporabljal v bolj družabnih kontekstih in na koncu izmenjave spoznal, da njegovo “znanje angleškega jezika pravzaprav ni tako slabo in je trema nepotrebna.”

Kljub temu, da je na Hrvaškem v treh mesecih sledil trem predmetom in uspešno opravil vse njihove obveznosti, ter hkrati na daljavo opravil še dva izpita na VŠR, je Haris uspel zadostiti tudi svojemu športnemu navdušenju. Kot pravi, si je ogledal kar nekaj športnih prireditev in da lahko le upa, da “bomo v Sloveniji kdaj videli takšno povezanost med navijači in klubi.”

Pred njegovim povratkom v Slovenijo so kolegi iz splitskega oddelka za forenzične znanosti s Harisom opravili še krajši razgovor in ga objavili na njihovi spletni strani, ki si ga lahko preberete tukaj.

Sami pa mu želimo še veliko uspeha in novih izkušenj tako na študijskem kot profesionalnem področju.


Izmenjava je bila sofinancirana od programa Erasmus+ v okviru Ključnega ukrepa 1 (KU1): Mobilnost
posameznikov.
Scroll to Top