E-UČILNICA | Mala šola SRS | E-INDEKS | URNIK | Akademski koledar

Hrvaške Erasmus+ študentke na VŠR

dav

V preteklem tednu so študiju na VŠR sledile prve gostujoče študentke v okviru Erasmus+ programa.

Ker obnovljeni Erasmus+ omogoča t. i. kombinirane izmenjave, so se tri dodiplomske študentke računovodstva iz Zagreba odločile, da bodo prišle za en teden v Ljubljano, preostanek Erasmus obveznosti pa bodo opravile virtualno. Tako so prejšnji teden Tanja, Jadranka in Tatjana, ki zaključujejo študij na hrvaški visoki šoli RRiF (Visoka škola za financijski menadžemnt), na VŠR sodelovale na uvodnih srečanjih pri izbranih predmetih (iz mednarodnega poslovanja in zunanjega revidiranja), obiskale našo knjižnico, kjer so dobile nekaj novih idej za svoja diplomska dela, ter rešile manjši kviz o Ljubljani in njenih znamenitostih, ki smo ga zanje pripravili v mednarodni pisarni.

V tednu svojega obiska Ljubljane so na kratko skočile še na Gorenjsko (do Bleda in Kranjske Gore) ter bile predvsem presenečene nad lastnim razumevanjem slovenskega jezika. Pred zaključkom njihovega obiska, ki izmenjave ne zaključuje, saj bodo na obeh predmetih v naslednjih mesecih sodelovale virtualno in opravljale tudi izpitne obveznosti, pa smo se z njimi posladkali v eni od ljubljanskih slaščičarn.

Po njihovi vrnitvi v Zagreb, smo jih prosili, da z nami delujo vtise o ljubljanski Erasmus izkušnji.

Jadranka nam je med drugim povedala, da je bila to zanjo “odlična priložnost, da se snov predmeta nauči na drugačen način. Profesorji in sodelavci Visoke šole za računovodstvo in finance so bili izredno prijazni in prizadevni. Erasmus priporočam vsem študentom, ne glede na starost. Zdaj nam je ostal še virtualni del mobilnosti, a glede na dobro komunikacijo profesorjev in njihova natančna navodila, mislim, da ga bomo zaključile z odličnimi rezultati.”

Tanja nam je zaupala, da sta bili do sedaj za njeno sodelovanje v Erasmus proramu “dve oviri: slabo poznavanje angleškega jezika in nemožnost dolge odsotnosti iz Zagreba. Ko pa je naša Erasmus koordinatorka predlagala Ljubljano in kombinacijo fizične in virtualne mobilnosti, je bil problem rešen! Zdaj, ko je prvi del mimo, lahko rečem, da je bilo pet dni v Ljubljani zelo lepa izkušnja. Naučila sem se nekaj novega, kako deluje druga visoka šola, kako izgledajo drugi načini predavanj in opravljanja izpitov. Med predavanji je bilo dovolj prostega časa za spoznavanje nove kulture, novih ljudi in novih krajev, v katerih še nisem bila. Z veseljem sem mobilnost preživela s prijateljicama iz letnika, saj smo se zasebno še bolje spoznale in povezale.”

Tatjana pa je nadaljevala z: “Moje Erasmus izmenjave ne bi bilo brez prepričevanja prijateljic! Večno jima bom hvaležen za to čudovito in edinstveno izkušnjo. Ljubljana je lepo, živahno, zeleno mesto s čudovito arhitekturo in zanimivostmi ter prijetnimi in prisrčnimi ljudmi. Na VŠR so nas lepo sprejeli in so se nam v petdnevnem bivanju popolnoma posvetili. […] Erasmus izmenjavo priporočam vsem, še posebej mladim študentom, da obogatijo in razširijo svoja obzorja.”

Na VŠR jim želimo uspešen zaključek (virtualne) mobilnosti ter veliko študijskih in profesionalnih uspehov.

 

Scroll to Top