E-UČILNICA | Mala šola SRS | E-INDEKS | URNIK | Akademski koledar

Gostujoča Erasmus+ predavateljica iz Splita

431796320_932896115223598_6212961436329221920_n

Konec marca je VŠR v okviru Erasmus+ programa obiskala dr. Marijana Bartulovič iz Univerzitetnega oddelka za forenzične vede Univerze v Splitu. Strokovna področja predavateljice zadevajo tako revizijo, finančno računovodstvo kot finančne in druge poslovne prevare. Je soavtorica knjige “Revizija – mehanizem nadzora in zaupanja” in avtorica več kot 40 znanstvenih in strokovnih člankov. Kot članica strokovne delovne skupine je sodelovala tudi pri pripravi standarda poklica “forenzični računovodja” in kvalifikacijskega standarda “magister finančne in računovodske forenzike” na Hrvaškem.

VŠR študentom je bila na voljo za individualne konzultacije, prav tako pa jim je predavala o pranju denarja. Pri tem se je po eni strani osredotočila na teoretične vidike pranja denarja in po drugi na aktualna vprašanja, ki se znotraj tega področja pojavljajo. Poudarjala je, da pranje denarja ni posamezno dejanje, temveč proces, katerega kompleksnost je odvisna od vrste kaznivega dejanja, ki predhodi samemu pranju denarja, in tudi od kompleksnosti vpletene organizacije. Prav tako predstavlja ta oblika gospodarskega kriminala grožnjo za gospodarstvo vsake države, v kateri se pojavlja, in pa grožnjo za svetovno gospodarstvo kot celoto. S študenti in študentkami VŠR se je razvila zanimiva debata o korupciji in »toleranci do korupcije« v različnih državah.

 

Dr. Marijana Bartulović je VŠR obiskala drugič, prvič je bila pri nas pred osmimi leti. Je pa tokrat uspela skočiti še na ogled Postojnske jame, kjer o jo očarali stalaktiti in stalagmiti ter seveda tudi človeška ribica.

Scroll to Top