E-UČILNICA | Mala šola SRS | E-INDEKS | URNIK | Akademski koledar

3. POSLOVNA FORENZIKA 18. – 19. september 2019

poslovna-forenzika-4

Namen 3. konference je primarno osvetliti vprašanja in dileme forenzičnih preiskav na področjih davkov, računovodstva in financ, vse tudi s pravnega gledišča. Osrednje teme letošnje konference so  postopki ugotavljanja nenapovedanih dohodkov in premoženja nezakonitega izvora, postopki FURS-a, davčno izmikanje, kaj storiti, če država premoženje zaseže, kako se pripraviti na preiskavo v podjetju in sodelovati v preiskavi za čim manj težav (s tujimi izkušnjami), namenskost in nenamenskost porabe proračunskih sredstev, Zakon o preglednosti finančnih odnosov in ločenem evidentiranju (TPFOLERD-1), vključno z ločenim evidentiranjem dejavnosti v zdravstvu, managerji in branje bilanc, (proti)korupcija, itd. Vsekakor gre za zelo aktualna in širše družbeno pomembna vprašanja, skoraj 30 strokovnjakov se je  dotaknilo tudi drugih pomembnih vprašanj odkrivanja in pregona različnih kaznivih dejanj.

Članek – Slovenska tiskovna agencija:

Ljubljana, 18. september 2019 – “Kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti dosega največji delež materialne škode med vsemi gospodarskimi kaznivimi dejanji. Letos je ta delež kar 60-odstoten,” je ob otvoriti konference Poslovna forenzika, ki poteka povedala generalna direktorica Policije mag. Tatjana Bobnar. Poudarila je, da so kazniva dejanja, ki so najbolj zaznamovala zadnje desetletje, zagotovo gospodarska in korupcijska kazniva dejanja, pri katerih je običajno povzročena tudi največja materialna škoda in pridobljene največje protipravne premoženjske koristi.

In ravno preiskave tovrstnih kaznivih dejanj so v osrednjem zanimanju že tretje konference Poslovna forenzika.

Dr. Branko Mayr iz VŠR  ob tem poudari, da je mnenje, da se večina kaznivih dejanj in/ali storilcev odkrije, zgolj pravljica.

Celoten članek lahko preberete TUKAJ.

Scroll to Top