fbpx

Priznavanje znanj

Možnost priznavanja že pridobljenega znanja:

VŠR  kandidatom prizna pridobljeno znanje, usposobljenost ali zmožnost, ki po vsebini in zahtevnosti v celoti ali deloma ustrezajo splošnim oziroma predmetno-specifičnim kompetencam, določenim s posameznim študijskim programom.

Upoštevajo se tudi znanja in spretnosti, pridobljena pred vpisom v različnih oblikah formalnega izobraževanja za pridobitev izobrazbe, programih za izpopolnjevanje in v neformalnem izobraževanju.

Glede na sestavo  študijskega programa je možno priznati kompetence pridobljene izven študijskega programa v obsegu  največ 20 ECTS. Prizna se lahko:

  • Obvezne predmete programa se lahko delno ali v celoti prizna na osnovo pred vpisom opravljenih izpitov na drugem visokošolskem zavodu ali na podlagi referenc na ustreznem strokovnem področju, če so predmeti po vsebini enakovredni kot v programu Forenzične preiskave v financah in računovodstvu, se te kreditne točke  ne vštevajo v obseg dovoljenih 20  ECTS.
  • Študentom, ki so objavili članek v znanstveni reviji, se članek lahko prizna namesto seminarskega dela. O tem odloča nosilec predmeta.
  • Na osnovi izkazanih listin neformalnega izobraževanja (projekt, izum, patent, elaborat, druga avtorska dela ) se študentom lahko prizna do 20 ECTS.

Individualne vloge študentov za priznavanje znanj in spretnosti, pridobljenih pred vpisom obravnava in sprejme Komisija za študijske zadeve, ki obravnava  vloge  kandidatov v skladu z določbami Statuta VŠR.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Shranjeno!
Nastavitve zasebnosti

Kadar obiščete kakšno spletno stran se v večini primerov na vaš računalnik naložijo majhne datoteke imenovane piškotki. Spodaj lahko vklopite ali izklopite katere piškotke dovolite.

Ti piškotki so potrebni za pravilno delovanje strani in jih ni mogoče izklopiti.

Za pravilno delovanje spletne strani, so spodnji piškotki obvezni in jih ni mogoče izklopiti.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za pravilno delovanje spletne trgovine, so spodnji piškotki obvezni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni
Sprejmi
X