Prihajajoči dogodki

Dogodek je že zaključen. Še vedno pa si lahko ogledate posnetek. Za informacije nam pišite nam info@vsr.si

Ocenjevanje in merjenje uspešnosti in učinkovitosti poslovanja podjetij s finančnega vidika

Cena od 184,80

Želim na seminar
Začetek
22/09/2020 09:00
Konec
29/09/2020 12:15
Naslov
Stegne 21c, Ljubljana   Prikaži zemljevid
Telefon
00386 (0) 2 229 80 83

V skladu s soglasjem Agencije za javni nadzor nad revidiranjem za izvajanje letnega programa izobraževanja za leto 2020, ki se priznava kot stalno dodatno strokovno izobraževanju pooblaščenih revizorjev je izobraževanje označeno z oznako B skupaj 12 ur.

 

Število razpisanih mest: 25

Izvedba: zbiramo prijave

PODROBNEJŠA VSEBINA

Udeleženci delavnice, ki nimajo dovolj znanja in izkušenj s področja financ, naj bi na seminarju ali delavnici eni na novo pridobili ta znanja, drugi osvežili ta znanja in tretji poglobili ta znanja. Vsebino in indikativno vrednost posameznih finančnih kategorij, kazalnikov in modelov je potrebno pravilno razumeti in dobro poznati, še posebej ko se njihove vrednosti primerjajo z načrtovanimi, z doseženimi v časovnem obdobju, s konkurenco, panogo, najboljšim v panogi. Na delavnici bomo udeležence posebej opozorili na potencialna finančna tveganja in kako jih obvladovati.

 

Za vsa zgoraj predstavljena tematska področja bodo teoretični razlagi sledili konkretni računski primeri in krajše študije primerov. Določene izmed njih bodo reševali udeleženci seminarja/delavnice individualno in v skupinah.

Izbrano bo podjetje X, za katero bo izvajalec s pomočjo programskega orodja FINPLAN demonstriral izdelavo finančne analize in razložil vrednost posameznih kazalnikov in modelov.  Na osnovi razprave, ki jo bo moderiral izvajalec, bo podana ocena podjetja z vidika njegove finančne trdnosti in podane usmeritve za izboljšanje uspešnosti in učinkovitosti poslovanja.

 

Seminar/delavnica bo prispeval/a tudi h krepitvi povezovanja, mreženja ter prenosa dobrih praks na področju poslovnih financ.

Vodenje projektov

VSEBINA PO DNEVIH

2 SREČANJA Z IZVEDBO V MESECU SEPTEMBRU 2020

22.9.2020 – od 9:00 do 12:15

 • Upravljanje z obratnimi sredstvi – upravljanje z denarjem (sodi v podmerilo 4b). EFQM modela Management financ za zagotavljanja trajnega uspeha)
  • usmerjanje denarnega toka v podjetju
  • poslovni cikel in potrebe po obratnih sredstvih
  • finančne politike v organizaciji
  • vzvodi (poslovni, finančni, celotni)
  • donosnost in likvidnost (obravnava krajše študije primera)

  finančni življenjski cikel organizacije (načini financiranja posamezne faze življenjskega cikla organizacije)

29.9.2020 – od 9:00 do 12:15

 • Finančni kazalniki in modeli ocenjevanja uspešnosti in učinkovitosti poslovanja podjetja (sodi v podmerilo 9a. Poslovni rezultati in podmerilo 9b. Kazalniki uspešnosti poslovanja EFQM modela poslovne odličnosti)
  • obratni kapital (zaloge, terjatve, denar in obveznosti do dobaviteljev) in finančni vidiki krajšanja poslovnih procesov (obravnava krajše študije primera)
  • kapitalska ustreznost
  • kazalniki likvidnosti
  • kazalniki donosnosti
  • kazalniki produktivnosti
  • aktivnosti kazalniki
  • Du Pontova shema kazalnikov
  • Bonitetna ocena

PREDAVATELJ

mag. Vladimir Bikvič

Vladimir Bukvič je magister poslovno-organizacijskih znanosti, univerzitetni diplomirani ekonomist, preizkušeni poslovni finančnik, certificirani poslovodni računovodja, višji predavatelj za ekonomiko in finance na GEA College Fakulteti za podjetništvo, Ljubljana, na Visoki šoli za računovodstvo in finance, Ljubljana in na Visoki poslovni šoli ERUDIO, Ljubljana, svetovalec za management consulting (licenca CEGOS, Pariz), direktor družbe MILIEU d.o.o., Celje, vodilni ocenjevalec za poslovno odličnost (model EFQM), višji raziskovalec in generalni sekretar Kluba podjetnikov ZLATOROG Celje. Je avtor številnih znanstvenih člankov in strokovnih del. Objavljena dela so dostopna na Cobiss-u

REFERENCA IZVAJALCA

s področja ocenjevanja poslovne odličnosti organizacij:

 1. sodeluje pri ocenjevanju poslovne odličnosti vse od začetka (21 let)
 2. v večini ocenjevanj organizacij je bil vodilni ocenjevalec
 3. ocenjeval je podjetja, ki so prejela tudi nagrado PRSPO (KRKA, d.d., ADRIA Mobil, d.o.o., TPV, d.., Novo mesto)
 4. vsako leto se je udeleževal kalibracij, ki jih je organiziral MIRS
 5. prejel je certifikat o uspešno opravljenem EFQM QAU usposabljanju 13. septembra 2018

CENA:

264 EUR (DDV ni vključen) za  delavnico v dveh delih.

 

Za zgodnje prijave do 5.9.2020 je cena 211,20 EUR (DDV ni vključen)

 

Cena za študente VŠR znaša 184,80 EUR (DDV ni vključen)

PLAČILO:

Strošek se plača na VŠR  Stegne 21 c, Ljubljana
IBAN SI56 1010 0005 2573 219 (BANKA INTESA SANPAOLO d.d.) pred izobraževanjem (pri namenu nakazila navedete – naziv izobraževanja)
Račun prejmete po plačilu izobraževanja.

Ocenjevanje in merjenje uspešnosti in učinkovitosti poslovanja podjetij s finančnega vidika

Seminar je zaključen

184,80264,00

SKU:2020002
V skladu s soglasjem Agencije za javni nadzor nad revidiranjem za izvajanje letnega programa izobraževanja za leto 2020, ki se priznava kot stalno dodatno strokovno izobraževanju pooblaščenih revizorjev je izobraževanje označeno z oznako B skupaj 12 ur.   Število razpisanih mest: 25 Izvedba: zbiramo prijave PODROBNEJŠA VSEBINA Udeleženci delavnice, ki nimajo dovolj znanja in izkušenj s [...]
Počisti
Kategorija:

Status