Slovenščina | English

 

Stegne 21c, II/nadstropje, 1000 Ljubljana ::
tel: 059/090 960 :: faks: 059/090 962 :: email:info@vsr.si

 

MODEL ZA NAČRTOVANJE IN SPREMLJANJE UČINKOVITOSTI INVESTICIJ V DRAGO MEDICINSKO OPREMO (MDMO)

 

V okviru projekta PKP 2017/2018 smo izdelali model za načrtovanje in spremljanje učinkovitosti investicij v drago medicinsko opremo. Model je v prvi vrsti namenjen odločevalcem o investiciji v drago medicinsko opremo v javnih in zasebnih zdravstvenih ustanovah. Kot alternativa nakupu drage opreme se na trgu pojavlja možnost odločitve za poslovni najem. Poslovni najem je praviloma enostavnejša izbira, saj v pogodbi pogosto že vključuje stroške vzdrževanja. Za nakup je po drugi strani treba zbrati ustrezno količino denarnih sredstev, vendar je pri zadostni življenjski dobi in učinkovitosti uporabe pogosto bolj ekonomična izbira.


Z modelom, ki je trenutno oblikovan za CT naprave, a ga je moč prilagoditi tudi za drugo opremo, je mogoče presojati med nakupom in najemom ter določiti potrebno življenjsko dobo in učinkovitost opreme za upravičenje investicije. Model je bil razvit na primeru CT naprav Splošne bolnišnice Izola.

 

PRENOS MODELA

PUBLIKACIJA O RAZVOJU IN UPORABI MODELA

 

Priloge k priročniku:

 

PREDSTAVITVE PROJEKTA IN UPORABE MODELA


28. 11. 2018 OB 15. URI NA VISOKI ŠOLI ZA RAČUNOVODSTVO IN FINANCE, LJUBLJANA

18. 12. 2018 V SPLOŠNI BOLNIŠNICI IZOLA

INFO: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

VEČ O PROJEKTU

 

 

Copyright © VŠR - Visoka šola za računovodstvo :: Vse pravice pridržane | kontakt: info@vsr.si

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih?